Mat & Mys

Jag vet att det är många som har svårt för att äta frukost och så. Tro mig, jag är en av dem! Jag får en sorts spykänsla bara jag tänker på mat på morgonen. Men.. de få gånger jag faktiskt lyckas äta nånting så känns det jävligt bra.

Men mitt problem är lite att jag inte riktigt vet vad jag ska äta. Det vanligaste är ju att man tar några mackor o så. Men jag tycker inte om bröd så mycket. Och speciellt inte på morgonen.. Jag har provat och äta gröt och så men.. det tar så jävla lång tid att laga o hålla på. Eller, det går rätt fort men, det blir så omständigt på nåt sätt. På morgonen vill man bara att allt ska bli färdigt på en gång. Så är det bra med müsli. Men där är ist problemet att det är svårt att hitta nån müsli som är god och dessutom inte inne håller en massa socker.

Men då har jag dagens tips här till er. Gör er egen müsli! Det är lätt, gott och går skitfort att göra. Dessutom får man välja alldeles själv vad man vill ha i. Det är bara den egna fantasin som sätter gränser. :P Hahaa. Så gör den och smarra på ;)

Hur gör man då? Jo, först måste man gå till mataffären och handla in lite ingredienser. Lita nyttiga saker som typ.. Linfrön, boveteflingor, hirsflingor, vetekli, rågkli. Ja, all möjlig sån där hästmat kan man köpa :p Hahaa. Man kan ju kolla, på vissa står det typ Passar bra i müsli. Kolla runt bara, det blir nog bra.

Sen kan man köpa lite goda nötter; mandel, hasselnötter, walnötter, cashewnötter, pistage. Ja, samma där. Fantasin och den egna smaken är det som sätter gränser.

Och för att få den där extra goda smaken köper man lite goda torkade frukter man vill ha i; russin, aprikoser, bananchips, mago. Ja, det finns ju typ alla sorters torkad frukt. Bara nåt man har i för att få lite sötare och roligare smak. Annars blire ju bara hästmat. ^^ Haha.

Så här gjorde vi vår müsli iaf:

image232
Ingredienserna vi köpte; Grynblandning, hirsflingor, boveteflingor, hasselnötter, russin, honung, linfrön & solrosfrön.


Till att börja med blandade vi ihop alla sorters gryn. Så att de blir till en enda blandning. Sen blandade vi ihop linfröolja (man kan ha typ vilken olja man vill men linfröolja är bra för magen ;) ) och honung. När det var ihopblandat slog vi ihop alltihopa. Alltså den torra och den blöta blandningen. När det var ihoprört hällde vi ut det i en långpanna. Efter det skulle det in i ugnen och rostas på 220 grader o 20 minuter.




Man får blanda runt det lite då och då när det står där inne i ugen så att det inte blir bränt. Sen tror jag att vi hade inne den lite längre. Men det får man väl känna av. Den ska ju inte bli bränd men samtidigt ska den bli ordentligt rostad och inte vara kladdig.

image238


Sen när man tagit ut den ur ugnen så häller man på linfröna och sen ska den stå och svalna. Sen när det har svalnat ska vi hälla i russinen. Sen i morgon bitti får vi se hur smarrigt det blir. Eller inte blir...

Tips på vad man kan ha i (men som min mamma inte tycker om..)

Lite kanel kan man ha i för att liva upp smaken. Då blir det lite roligare. Kanske har man i lite äppelbitar då också? Äpple och kanel är ju en klassiker som alltid fungerar.

Lite kokos är också sånt som blir en smakförhöjare. Smarrigt! Om du frågar mig..

Hoppas ni gör lite smarriga frukostar nu ;) Ni kanske kan tipsa om nåt smarrigt som ni haft i? :)


Nu till myset jag ägnat mig åt ikväll.

image239
Chili con carne till middag. Mums!


  
Vi kände lite ljus och mös framför American Idol. Fan vad jag älskar det programmet. Hahaa! :P

<3 J.F

Kommentarer
Postat av: Jocke

Det ser gott ut det där. :)
Du har inte något smakligt dietrecept

2008-04-07 @ 22:17:05
URL: http://ballpython.blogg.se
Postat av: Emma

ta med müsli till mej i
morgon! :D

2008-04-08 @ 12:21:04
URL: http://emmaknilsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0